Blog - jóboszorkányok márpedig léteznek

Fehér zsálya

Ani
Ani
2020.06.13 19:35

A fehér zsálya

Minden amit tudni érdemes a fehér zsálya füstöléséről

FEHÉR ZSÁLYA

 

Salvia Apiana. Itthon is ismert rokona az orvosi zsálya. A zsályát világszerte használják sámánisztikus hagyományokban, vagy ahogy itthon is elterjedt gyógynövényként, számtalan gyógyító, tisztító hatása miatt.

Kis hazánkban is van hagyománya a zsálya füstölésének, a sámáni vonalon pl. izzasztókunyhó szertartások elengedhetetlen kelléke. A védikus hagyományokban füstöléssel a növények éteri esszenciáját tudjuk megtapasztalni a fizikai síkon. Füstölés során a legintenzívebben érezhetjük érzékszerveinkkel a növények energiáját. Ezek közül is az egyik legismertebb a fehér zsálya, más néven Salvia Apiana, mely az indián hagyomákból terjedt el vilégszerte. Tagadhatatlanul az egyik legintenzívebb füstölő holmi illatát tekintve. És ha fizikai síkon ilyen erős, akkor feltételezhetjük, hogy a láthatatlan síkon is igencsak nagy hatással van ránk, illetve a térre. Én személy szerint mindig a fehér zsályát használom, ha mély állapotokat szeretnék előhívni (pl meditációm előtt) vagy ha valameilyen erősebb tértisztítást szeretnék végezni (pl ha idegen járt valami miatt a lakásban)

Hogyan is hasznájuk: Mindenképpen a szárított verzióját használjuk a növénynek, annak is a levelét. Kapható kötegben, kimérve, különböző keverékek része ként, és a kár füstölőpálcika formájában is. Nem véletlen, hogy ilyet nem találtok a webshopban, mivel még nem találtram meg azt a füstölőpálcikát ami csak kicsit is hasonlítana a fehér zsálya igazi illatához, és hát miért adnák alább a legjobb és legtermészetesebb formánál.