6 arcú rudraksa / 6 mukhi rudraksha

Raktáron
Raktárkészlet:
6 db
rudraksa-hat-mukhi
rudraksa-hat-mukhi
rudraksa-hat-mukhi
rudraksa-hat-mukhi
800 Ft
Minden rudrakshán 1-21-ig terjedő függőleges vonal húzódik. Ezek a vonalak határozzák meg, hogy a rudraksha hány mukhival, azaz arccal rendelkezik. Mindegyiknek más-más tulajdonsága és hatása van.

6 arcú rudraksha
6 MUKHI- Istene: Kartikeya - bolygója: Vénusz. Bölcsességet és tudást biztosít. Segíti a személyes kapcsolatok, és a szeretet mélyebb megértését.

átmérője: 2cm
Részletek
A rudraksha egy fának a termése. Ez a fa Ázsiában őshonos, a belőle, pontosan a szárított bogyójából készült gyöngysor viselőjének ideg-és hormonrendszerére áldásos hatással van, hiszen elektromágneses tulajdonsága révén jó a stressz ellen és normalizálja a vérnyomást. Általánosságban segít jobban koncentrálnunk, frissen tartja szellemünket. A bogyók durva felülete az aszketikus szannyászin életmód egyszerűségével is egybeesik. Azt mondják Indiában, hogy az első rudraksha fa Shiva hindu isten könnyéből nőtt ki. A szó jelentése Rudra szeme, ami két szanszkrit szóból tevődik össze, a Rudra és a raksha. A Rudra Shiva egyik haragos, pusztító megnyilvánulása. A szó jelentése ordító, üvöltő. A raksha szó, pedig szemet jelent. Ezeknek a pusztító és egyben védelmező energiáknak a megfelelő használata képes elpusztítani minden ártó energiát.
Adatok
Rudraksha mag
3.