kategóriák
TOP termékek
Fizetési lehetőségek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Vörösréz orrmosó kanna /jala neti /neti kanna OM díszítéssel

6 000 Ft
Nincs raktáron
Orrmosó kanna vörösrézből, nagy méretű.
 • A test megtisztításának hat jógikus gyakorlata közül az egyik a jala neti, avagy az orrüregek átmosása.

  Abban nyújt segítséget ez a technika, hogy az orr járatai átjárhatóak legyenek és könnyed legyen a légzés. Ezt az állapotot természetesnek vesszük, de ha valaki allergiás, vagy megfázik és eldugul az orra a váladéktól, akkor jól jön ez a segítség. Akkor is nagy haszna van az orrüreg átöblítésének, ha poros helyen jártunk és úgy érezzük belement a por az orrunkba. Bizonyára ismerős a szituáció. Nem mindegy, hogy a szervezetünk nyálkát termelve lassan "kiköhögi" magából ami nem oda való, vagy gyors segítséggel megtisztítjuk az orrjáratokat. Összefoglalva az előnyök ezek tehát:

  Eltávolítja az összes port és baktériumot az az orrüregből,
  Erősíti a látást és könnyít a fáradt szemeken,
  Segíthet a fejfájáson, a szénanáthán és az allergia leküzdésében,
  Előnyös az alkalmazása asztmásoknak, hürghurutban szenvedőknek és javítja a szagló idegek érzékenységét is,
  A memória, a vizualizáció és a koncentráció képesség javításában is szerepet játszik rendszeres alkalmazás esetén, jótékonyan hat az idegrendszerre is.

  Használata:
  Töltsük meg a neti kannát az előkészített testmeleg, himalájai sós vízzel. Fél liter vízhez kb. két kávéskanálnyi só szükséges. Várjuk meg, míg a só tökéletesen feloldódik a vízben.


  Helyezzük egyik tenyerünkbe az edényt, a kifolyót illesszük óvatosan a szabadabb orrnyílásunkba. Ne nyomjuk túl erősen a szárat az orrunkba, csak éppen annyira, hogy az tökéletesen, szivárgás nélkül kitöltse az orrnyílást. Derékból dőljünk kissé előre (kézzel akár megtámaszkodhatunk a térd fölött), fejünket döntsük erőteljesen oldalra, enyhén előre. A neti kannát szabad kezünkkel felemeljük, hogy a víz befolyjon az orrnyílásba. Szánk legyen nyitva, hiszen a légzés szájon keresztül történik.
  Ha a kanna megfelelő helyzetben áll, a fejünket megfelelő szögben döntöttük oldalra, a kanna szára hézagmentesen illeszkedik az orrnyílásba, a beáramló víz akadálymentesen áramlik kifelé a másik orrnyíláson.

  Kezdetben juthat kevés víz a szájba, a torokba, de a művelet többszöri elvégzése után ez nem fordul elő. Hagyjuk a vizet 10-20 másodpercen átfolyni, majd fejünket kiegyenesítve, húzzuk ki a neti kanna szárát orrunkból. Távolítsuk el a szennyeződéseket az orrjáratból úgy, hogy az orrnyílást befogjuk, majd gyors, határozott, de nem túl erős kilégzéseket végzünk a másik orrnyíláson át. Ne fújjuk túl erősen, mert a fújás a bent maradt vizet felnyomhatja a hallójáratba, ami kerülendő. Néhány kifújást követően zárjuk be a másik nyílást, és hasonló módon végezzünk néhány kifújást rajta.
  Ezután a másik orrnyílásba vezetjük a himalájai sós vizet, majd megismételjük a gyakorlatot a másik oldalon. Az eljárást oldalanként 2-szer végezzük.
  Ellenjavallat: krónikus orrvérzés.
Webáruház készítés